Во грабеж во Чешка

Квитова нападната со нож

20.12.2016 18:21

Изненадениот крадец и нанел сериозна посекотина на двојната на вимлдонска шампионка, Квитова и тоа на левата рака со којашто таа игра.

Имало ситуации кога врвните спортисти биле цел на ограбувачи, но опасноста во случајот на 11-та светска тенисерка, Петра Квитова е во тоа што таа била нападната со нож во својот дом во Чешка.

Изненадениот крадец и нанел сериозна посекотина на двојната на вимлдонска шампионка, Квитова и тоа на левата рака со којашто таа игра.

Квитова изјави дека при нападот се бранела и дека е во шок, но дека тоа не е причината поради којашто нема да настапи на Хофман купот туку повредата на ногата.