Три видови намирници што помагаат во борбата против грипот

17.01.2017 11:38

Тоа најпрво се лукот и кромидот што содржат моќни антивирусни состојки.

Постојат намирници што може да ги користиме во исхраната, а при тоа да бидат превенција за грипот.

Тоа најпрво се лукот и кромидот што содржат моќни антивирусни состојки.

Ако ги почувствувате првите симптоми на грип, повеќепати во текот на денот додадете свеж лук или кромид во оброците.

Шумското овошје исто така го зајакнува имунитетот и помага во борбата против вирусот, а тука се и зачините како куркумата, каранфилчето, циметот, ѓумбирот и анасонот што се добро познати по нивните антивирусни својства.