Кејси Афлек: Мојот брат Бен не е заслужен за Златниот глобус

31.01.2017 10:46

Има многу работи со кои тој ми помогнал, но ова не е една од нив, објасни Кејси. Тој за главна улога во филмот „Манчестер покрај море“ ја освои награда за најдобар драмски актер.

Кејси Афлек (41) не се заблагодари на неговиот постар брат Бен (44) додека ја примаше наградата „Златен глобус“, по што тој се навреди.

Има многу работи со кои тој ми помогнал, но ова не е една од нив, објасни Кејси. Тој за главна улога во филмот „Манчестер покрај море“ ја освои награда за најдобар драмски актер.

Јас секогаш се трудам да им заблагодарам на сите кои тоа го заслужиле, затоа што тоа е учтиво, истакна америкаскиот актер. Афлек во филмот, кој е номиниран во четири категории за Оскар, игра осамен училишен домаќин.