Дортмунд бомба

04.11.2013 11:03

Германските власти успешно деактивираа огромна бомба останата од втората светска војна. Поради опасноста евакуирани беа  квартови во Дортмунд. Над 20 илјади лица беа принудени да ги напуштат домовите, а беа евакуирани и повеќе болници и други институции. Евакуираните беа сместени во локалните забавни паркови и зоолошката градина.

Германските власти успешно деактивираа огромна бомба останата од втората светска војна. Поради опасноста евакуирани беа  квартови во Дортмунд. Над 20 илјади лица беа принудени да ги напуштат домовите, а беа евакуирани и повеќе болници и други институции. Евакуираните беа сместени во локалните забавни паркови и зоолошката градина.