Авионска несреќа во Боливија

04.11.2013 11:05

Најмалку 9 лица загинаа, меѓу кои и тројца владини претставници во авионска несреќа во североисточниот дел на Боливија. Повредени се уште 10-тина лица, соопшти авиокомпанијата ,,Аерокон,, Според првичните информации најверојатно до несреќата дошло поради технички проблеми во авионот, по што се запалил во близина на границата со Бразил.

Најмалку 9 лица загинаа, меѓу кои и тројца владини претставници во авионска несреќа во североисточниот дел на Боливија. Повредени се уште 10-тина лица, соопшти авиокомпанијата ,,Аерокон,, Според првичните информации најверојатно до несреќата дошло поради технички проблеми во авионот, по што се запалил во близина на границата со Бразил.