Викиликс: ЦИА ги шпионирала француските партии за време на изборите во 2012-та

17.02.2017 14:11

Документите до кои стигнала меѓународната непрофитна организација покажуваат и дека сите главни партии имале шпиони во Централната разузнавачка агенција.

Викиликс објави дека ЦИА ги шпионирала и прислушувала сите водечки француски партии за време на претседателските избори во 2012 година.

Документите до кои стигнала меѓународната непрофитна организација покажуваат и дека сите главни партии имале шпиони во Централната разузнавачка агенција.

Во прислушувањето се користеле и електронски уреди.