Игран филм

НОЌ ВО СТАРО МЕКСИКО

Петок (11.05.2018) 21:00

Шпанија/ САД, 2014

Режија: Емилио Арагон
Улоги: Роберт Дувал, Џереми Арвин, Луис Тосар
Жанр: драма/ авантура

Принуден да го продаде  својот ранч, земјопоседникот од  Тексас, Ред Боуви, без пари, но горделив, не прифаќа да го живее животот како сиромашен пензионер. Наместо тоа, Ред решава со својот внук Галиј, кој штотуку го запознава, да седне во својот кадилак и да тргне по патот, исполнет со авантури, нарко дилери, жени и пиење. Тоа е само уште една ноќ во старо Мексико.