Комисијата усогласува уште две прашања

23.08.2013 14:35

Претседателот во оставка на Комисијата за расветлување на настаните од 24. декември, професорот Борче Давитковски во моментов во Клубот на пратениците во Скопје треба да одржи средба со шефот на кабинетот на премиерот Груевски, Мартин Протоѓер и со потпретседателката на СДСМ Радмила Шекеринска.
 
По средбата, како што изјави Давитковски, ќе ја свика Комисијата во полн состав доколку се постигне договор за неусогласените две прашања.
 
Претседателот во оставка на Комисијата за расветлување на настаните од 24. декември, професорот Борче Давитковски во моментов во Клубот на пратениците во Скопје треба да одржи средба со шефот на кабинетот на премиерот Груевски, Мартин Протоѓер и со потпретседателката на СДСМ Радмила Шекеринска.
 
По средбата, како што изјави Давитковски, ќе ја свика Комисијата во полн состав доколку се постигне договор за неусогласените две прашања.
 
- Синоќа Комисијата работеше до полноќ. Останаа да се усогласат само уште две прашања. Ако на средбата со Протоѓер и Шекеринска се усогласат и овие две прашања тогаш ќе ја свикам Комисијата, изјави Давитковски.