МЗШВ: Ќе се обезбеди непречен откуп и дистрибиција на земјоделските производи

19.06.2017 12:50

Утврдено е дека одреден број од откупувачите немаат соодвтени услови за складирање на овошните и градинарските производи што е спротивно со критериумите за извоз во странство.

Непречен откуп и дистрибуција на земјоделските производи ветуваат од ресорното министерство по средбата со производителите и откупувачите.

Утврдено е дека одреден број од откупувачите немаат соодвтени услови за складирање на овошните и градинарските производи што е спротивно со критериумите за извоз во странство.

Од Министерството за земјоделство најавија изградба за неопходните капацитети и за центри за складирање на пет илјади тони замјоделски производи како и за изградба на ладилници од 500 тони.