„Златна петорка“ најдобар странски филм на фестивалот во Мумбај

25.09.2017 10:53

Филмот е продукција на „Револушн“ од Скопје ја освои и се прикажуваше на фестивалот кој се одржуваше истовремено во 16 градови низ земјата.

Филмот „Златна петорка“ на Горан Тренчовски е најдобар странски филм на фестивалот во Мумбај, Индија. Филмот е продукција на „Револушн“ од Скопје ја освои и се прикажуваше на фестивалот кој се одржуваше истовремено во 16 градови низ земјата.

Филмот наскоро ќе учествува и на фестивалите во варшава, Санкт Петербург, Брно, Софија и Нови Сад.

„Златна петорка“ е најгледаниот македонски филм во светот во изминатата сезона.