Велика Британија: Со закон ќе се фиксира точниот час за Брегзит

10.11.2017 13:57

Кабинетот на премиерот Тереза Меј нуди амандман кој во моментов е во парламентарна процедура, наведувајќи дека на 29-ти март 2019-та година, точно во 23 часот по гринич „Брегзит“ ќе стане факт.

Владата на Велика Британија одлучи законски да го фиксира точниот час и датум за излегувањето на земјата од Европската унија.

Кабинетот на премиерот Тереза Меј нуди амандман кој во моментов е во парламентарна процедура, наведувајќи дека на 29-ти март 2019-та година,  точно во 23 часот по гринич „Брегзит“ ќе стане факт.

Во Брисел почна шестиот круг разговори меѓу Лондон и ЕУ.