Русија со контрамерки поради заканата од „Гугл“

23.11.2017 11:49

Американските разузнавачи утврдиле дека овие медиуми ширеле дезинформации и објавувале негативни текстови за демократската кандидатка Хилари Клинтон...

Русија се закани со контрамерки поради акцијата на компанијата „Алфабет“, компанија- мајка на „Гугл“, која најави дека со посебни алгоритми ќе го оневозможува пристапот со „Спутник“ и „Раша Тудеј“ поради ширење на пропаганда.

Американските разузнавачи утврдиле дека овие медиуми ширеле дезинформации и објавувале негативни текстови за демократската кандидатка Хилари Клинтон во кампањата за претседателските избори во САД во 2016-та година.