„Пју“: Муслиманите побројни во Европа до 2050-та година

30.11.2017 12:45

Американскиот институт вклучил во анализата 28 држави од Европската унија, Норвешка и Швајцарија.

Според истражувачкиот центар „Пју“, бројот на муслиманите во Европа, кои сега сочинуваат 4,6% од населението, ќе се зголеми најмалку два пати до 2050 година.

Американскиот институт вклучил во анализата 28 држави од Европската унија, Норвешка и Швајцарија.

Проценката е извршена споре неколку сценарија за темпото на миграција во земјите во тој период.