Русија: Девет медиуми прогласени за странски агенти

05.12.2017 16:48

Претходно, Вашингтон нареди да се регистрираат руските канали „Раша Тудеј“ и „Спутник“ како странски агенти поради наводна вмешаност во ланските претседателски избори.

„Гласот на Америка“ и „Радио Слободна Европа“ се дел од списокот со медиуми кои Москва отсега ќе ги третира како странски агенти. Според новиот Закон, медиумите мора да го наведат изворот на финансирање.

Претходно, Вашингтон нареди да се регистрираат руските канали „Раша Тудеј“ и „Спутник“ како странски агенти поради наводна вмешаност во ланските претседателски избори.

Медиумите ги негираат тврдењата.