„Murder Ballads“

Теми од Леонард Коен, Ник Кејв, Портисхед за Денот на вљубените во Македонска филхармонија

22.01.2018 12:01

Билетите за концертот кој ќе се одржи на 14-ти февруари, ќе бидат пуштени во продажба од денеска...

Македонската филхармонија по повод Денот на вљубените подготвува несекојдневен музички настан. Овој пат насловен „Murder Ballads“, концертот ќе претстави теми од славните Леонард Коен, Ник Кејв, „Портисхед“, Том Јорк, Бјорк, Ненси Синатра, Џони Кеш..., во аранжмани и под диригентство на Џијан Емин. Како вокалисти ќе настапат Тања Царовска и Бранислав Николов, фронтменот на „Фолтин“.

Билетите за концертот кој ќе се одржи на 14-ти февруари, ќе бидат пуштени во продажба од денеска. По цена од 800 и 1000 денари, ќе можат да се набават на билетарницата на Македонската филхармонија, секој ден од 10 до 20 часот, односно во сабота од 10 до 14 часот.