Еврогрупата со нова транша за Грција

23.01.2018 11:17

Парламентот во Атина усвои серија економски мерки со кои се ограничи правото на штрајк и се спроведоа нови кратења во државните расходи.

Министрите за финансии на Еврозоната  со нова транша од 6,7 милијарди евра од пакетот економска помош за Грциај.

Парламентот во Атина усвои серија економски мерки со кои се ограничи правото на штрајк и се спроведоа нови кратења во државните расходи.

Претставниците од Брисел изразија надеж дека презадолжената Грција ќе може наскоро да самата да почне да ги финансира своите потреби.