САД

Џером Пауел- нов директор на Централната банка на САД

24.01.2018 11:46

Поранешниот инвестициски банкар ќе раководи со Федералните резерви, наместо Џенет Јелен...

Мнозинството во Сенатот на САД го потврди изборот на Џером Пауел за нов директор на Централната банка. Од 2012-та година Пауел беше дел од бордот на гувернери, а по професија е адвокат.

Поранешниот инвестициски банкар ќе раководи со Федералните резерви, наместо Џенет Јелен, чиј мандат истекува во февруари.