Градоначалникот Шилегов в петок во Атина

06.02.2018 14:33

Како што информира Град Скопје, Шилегов в петок ќе се сретне со Каминас во неговиот кабинет и ќе имаат прес-конференција.

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов в петок ќе ја посети Атина и ќе се сретне со атинскиот градоначалник Јоргос Каминис, информира Град Скопје.

Шилегов в петок ќе се сретне со Каминас во неговиот кабинет и ќе имаат прес-конференција. Градоначалникот Каминис го поканил македонскиот колега во официјална посета на грчкиот главен град, во екот на преговорите за името.

Посетата се смета за дел од тековните напори за засилување на соработакта меѓу двата града и размена на знаења и искуства.