Расте бројот на туристи

12.02.2018 14:21

Според податоците на Државниот завод за статистика, домашните туристи биле побројни за 19 отсто, а странските за 24,7 проценти.

За 16,6 отсто пораснал бројот на туристи лани, во однос на 2016-та година. Бројот на ноќевања се зголемил за 12,8 отсто.

Според податоците на Државниот завод за статистика, домашните туристи биле побројни за 19 отсто, а странските за 24,7 проценти.

Само во декември бројката на посетители била поголема за 22,6 отсто повеќе во однос на истиот месец претходната година.