ХРВАТСКА

Вучиќ на средба со српската заедница

13.02.2018 10:16

Вучиќ имаше средба со претседателката на Хрватска, Колинда Грабар Китаровиќ, на која се дискутираше за отворените прашања од Југословенската војна.

На вториот ден од посетата на Хрватска, претседателот на Србија Александар Вучиќ на средба со српската заедница во Вргин мост. Последна точка на агендата е говорот во Големото собрание на Српскиот народен совет во Загреб.

Вучиќ имаше средба со претседателката на Хрватска, Колинда Грабар Китаровиќ, на која се дискутираше за отворените прашања од Југословенската војна.

Средби имаше и со премиерот Пленковиќ и со претседателот на парламентот Јандроковиќ.

По економскиот форум, српскиот претседател се сретна и со загрепскиот надбискуп.