Пентагон: 550 милиони долари за Курдските сили

13.02.2018 11:57

За потребите на граничните безбедносни сили во мисијата против оваа терористичка група се предвидени 250 милиони долари.

Во нацрт-буџетот за 2019 година, Пентагон издвојува вкупно 550 милиони долари за Курдските сили во рамките на борбата против Исламска држава.

За потребите на граничните безбедносни сили во мисијата против оваа терористичка група се предвидени 250 милиони долари.

Буџетот годинава изнесува 700 милијарди дилари и во него е направено рекордно издвојување на средства за одбраната досега.