Матис: САД и Турција имаат отворен дијалог за Сирија

15.02.2018 15:21

Рече дека НАТО и САД ја поддржуваат Турција во однос на безбедноста на границата со Сирија и борбата против Курдските сепаратисти во земјата.

Американскиот секретар за одбрана Џејмс Матис, изјави дека САД и Турција отвориле дијалог за разликите во однос на Сирија.

Рече дека НАТО и САД ја поддржуваат Турција во однос на безбедноста на границата со Сирија и борбата против Курдските сепаратисти во земјата.

Потенцира дека ќе продолжат со соработката за оваа земја и покрај различните ставови.