Исламска држава презеде одговорност за нападот во Дагестан

19.02.2018 10:25

22-годишен локален жител отворил оган во храмот, а повредил и петмина полицајци...

Екстремистичката група Исламска држава (ИД) ја презеде одговорноста за престрелката во Дагестан во која загинаа пет лица за време на миса во црква.

22-годишен локален жител отворил оган во храмот, а повредил и петмина полицајци и припадници на Националната гарда.