ЦРНА ГОРА

Инцидент пред Амбасадата на САД во Подгорица

22.02.2018 10:29

Дипломатското претставништво е уништено, а по инцидентот Aмбасадата на својата интернет-страница ги предупреди граѓаните да го избегнуваат реонот.

Непознато лице фрли експлозивна направа врз Амбасадата на САД во Подгорица, а потоа се  самоуби со бомба.

Дипломатското претставништво е уништено, а по инцидентот Aмбасадата на својата интернет-страница ги предупреди граѓаните да го избегнуваат реонот.

Мотивот за нападот се уште не е познат.