Трамп: Би помогнало доколку наставниците се вооружат

22.02.2018 11:59

Идејата е изнесена за време на средбата во Белата куќа со учениците коишто го преживеаја нападот во Паркленд, Флорида. Протестите против законот за оружје продолжуваат.

Според американскиот претседател Доналд Трамп, вооружувањето на наставниците би можело да спречи смртоносни инциденти во училиштата.

Идејата е изнесена за време на средбата во Белата куќа со учениците коишто го преживеаја нападот во Паркленд, Флорида. Протестите против законот за оружје продолжуваат.

Пратениците во Собранието на Флорида одбиваат ограничување на оружјето откако Републиканската партија ја има контролата над парламентот во 1999 година.