САД: Снежно невреме во повеќе држави

22.02.2018 13:01

Снежни врнежи во Сиетл и на повисоките места во Лос Анџелес...

Поради снежното невреме, властите во 24 сојузни американски држави издадоа предупредување. На најголема опасност се изложени средните делови бидејќи студениот бран се движи од запад кон исток.

Снежни врнежи во Сиетл и на повисоките места во Лос Анџелес. Во делови од Калифорнија силниот ветер го раџзгоре шумскиот пожар поради кој беа евакуирнаи над 200 лица.