КАНАДА

Канада ќе прими околу милион мигранти до 2020-та година

27.02.2018 11:10

За реализација на миграцискиот план на иницијатива на Владата на премиерот Џастин Трудо ќе бидат потребни околу 440 милиони канадски долари.

Либералните власти во Канада планираат да примат околу милион мигранти до 2020-та година.

За реализација на миграцискиот план на иницијатива на Владата на премиерот Џастин Трудо ќе бидат потребни околу 440 милиони канадски долари.

Во Канада пристигнуваат бегалци од Блискиот Исток, Азија, Африка и Источна Европа, вклучувајќи ги Русија, Украина и Белорусија.