ЕВРОПА

Педесетина лица починаа од студот низ Европа

02.03.2018 10:17

Жртви има и во Полска, Романија и Русија, како и во Велика Британија којашто се соочува со снежно невреме и атлантската бура „Ема“.

Педесетина луѓе починаа од студот низ Европа. Поголемиот број од нив биле бездмници во Украина каде што температурите се спуштија и до минус 23 степени.

Жртви има и во Полска, Романија и Русија, како и во Велика Британија којашто се соочува со снежно невреме и атлантската бура „Ема“.

На територијата на Англија и Велс беше прогласен црвен код за опасност. Во Шкотска и натаму се затворени двата најголеми аеродроми.

Серија летови се одложени и од другите аеродроми во Британија, вклучително и Лондон.