Игран филм

ДОЛЖНИК

Недела (09.07.2018) 22:45

Велика Британија, 2012

Режија: Крег Вивеирос
Улоги: Тим Рот, Џек О’Конел, Питер Мулан
Жанр: трилер/ криминалистички

Откако го уништува скапоцениот автомобил на својот очув-криминалец, 19- годишниот Адам е принуден да го отплати долгот, така што се здружува со професионалниот убиец Рој како негов возач. Тој се нурнува во мрачниот свет на убиства, трговија со секс и одмазда. Додека Рој очајнички сака да ја напушти работата на убиец, Адам се оформува во ентузијастички, потенцијален убиец.