Рочиште за случајот „Транспортер“ во Кривичен суд

07.03.2018 10:35

Во предметот, првообвинет е поранешниот градоначалник на Битола, Владимир Талевски. Покрај него, обвинети се уште 20-тина лица за злоупотреба на службената положба за организирањето превоз на ученици во Битола.

Во Кривичниот суд рочиште за случајот „Транспортер“. Минатото беше одложено поради тоа што немаше одговор за поднесената жалба од Апелацискиот суд.

Во предметот, првообвинет е поранешниот градоначалник на Битола, Владимир Талевски. Покрај него, обвинети се уште 20-тина лица за злоупотреба на службената положба за организирањето превоз на ученици во Битола.

Според обвинението на СЈО, направена е проневера на околу 360 илјада евра.