ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ја укина правната држава

07.03.2018 10:55

Според опозициската партија, СДСМ директно се меша во судската власт преку телото за реформи во правосудството кое лично ќе го води Зоран Заев.

СДСМ ја укина правната држава, а наместо правда граѓаните добија партиски суд кој работи под диктат на Зоран Заев и СДСМ. Еклатантен пример за партизацијата на правосудството е изборот на новите членови во Советот на обвинители, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Според опозициската партија, СДСМ директно се меша во судската власт преку телото за реформи во правосудството кое лично ќе го води Зоран Заев.

Додека вистинските криминалци се на слобода, патриотите и неистомислениците на Заев ги полнат затворите. Судството мора да се ослободи од стегите на власта, а обвинителството наместо да работи по нарачка и да креира случаи за невини луѓе да почне да си ја врши работата и да се справи со напливот на криминалот, се вели во соопштението од ВМРО-ДПМНЕ.