Српската граѓанска ја освои Косовска Митровица

24.02.2014 12:59

Горан Ракиќ од Српската граѓанска иницијатива, поддржана од српската влада, е новиот градоначалник на Северна Косовска Митровица.

„Со победата на Српска победи државата Србија. Мојата прва задача е ослободување на сите ,,неправедно уапсени Срби”, а со тоа, тие ќе можат да се бранат од слобода. По ова почнуваме со формирање на Заедницата на српски општини“ – посочи Ракиќ.

Горан Ракиќ од Српската граѓанска иницијатива, поддржана од српската влада, е новиот градоначалник на Северна Косовска Митровица.

„Со победата на Српска победи државата Србија. Мојата прва задача е ослободување на сите ,,неправедно уапсени Срби”, а со тоа, тие ќе можат да се бранат од слобода. По ова почнуваме со формирање на Заедницата на српски општини“ – посочи Ракиќ.

Според соопштението на Централната изборна комисија на Косово, излезноста на изборите достигнала 20, 7 проценти од вкупниот број регистрирани гласачи. Ракиќ освои 2.707 гласови, а неговите тројца ривали заедно 2.436 гласови. Повторените избори за градоначалник минаа без инциденти.

Симона Ристевска