Протест на глувите

05.11.2013 12:41

Глувите бараат оставка од Васко Марков

Глувите бараат оставка од Васко Марков, Претседател на Националниот сојуз на лицата со оштетен слух. Тие тврдат дека наместо да ги заштитува, тој ги злоупотребува, воопшто не се бори за остварување на нивните права и преку здружението заработува пари за себе. И натаму немаат толкувачи,парите завршувале кај претседателот на сојузот.