САД со нови тарифи од 10% за Кина

18.09.2018 11:04

До крајот на годината, тарифите ќе се зголемат до 25-ти проценти.

Претседателот на САД Доналд Трамп воведе царини од 10 проценти на дополнителен увоз на кинески стоки од 200 милијарди долари од 24-ти септември.

До крајот на годината, тарифите ќе се зголемат до 25-ти проценти. Трамп се закани и со трета фаза на мерки доколку Кина преземе активности против американската индустрија.