Секој петок во 20 часот на Македонско Радио

Радио драмата се враќа во етер

06.11.2013 15:51

Актерот Благоја Чоревски, кој низ годините толкувал безброј ликови во радиодрамите, е задоволен што тие повторно се вракаат на старата фрекфенција..

На времето кога не секој можеше да си дозволи телевизор, а интернетот беше далеку, радиодрамата ја живееше својата слава.. Слушателите  беа врзани на фреквенцијата на Радио Скопје  во очекување на новите приказни. . По долга пазуа, радиодрамата се враќа во  етерот..

Софија Гогова Врчаковска – уредник на радиодрама

Актерот Благоја Чоревски, кој низ годините толкувал  безброј ликови во радиодрамите, е задоволен  што тие повторно се вракаат на старата фрекфенција.. Вели дека вакво нешто недостасувало долги години..

 Благоја Чоревски – актер

Премиерно, на првата програма на македонското радио ќе биде Титаник - приказна за една скопјанка која не успеала да отпатува со бродот.. Цариниците не и дозволиле да ја помине границата со објаснување дека носела слики од македонски револуционери.. Авторот  вели дека ова ќе биде вистинско доживување за сите слушатели..

Борјан Дафковски – главен наратор

Тонско Владимир плавевски - автор

Сите вљубеници во ова уметност ќе можат да уживаат секој петок во 20 часот на првата програма на македонското радио..