Турнир во хокеј на мраз во Борис Трајковски

14.11.2013 15:46

Од денес, започнува турнирот во хокеј на мраз во Спортсаката сала Борис Трајковски.
Турнрот во хокеј ќе трае 3 дена, а се организира со цел популаризација и омасовување на хокејот како спорт кој нема голема традиција во РМ како ракометот и кошарката. На турнирот учество ќе земе и хокеарскиот клуб Вардар СЦБТ
 
 
Распоред на натпревари
 
Четврток 14.11.2013
 
Од денес, започнува турнирот во хокеј на мраз во Спортсаката сала Борис Трајковски.
Турнрот во хокеј ќе трае 3 дена, а се организира со цел популаризација и омасовување на хокејот како спорт кој нема голема традиција во РМ како ракометот и кошарката. На турнирот учество ќе земе и хокеарскиот клуб Вардар СЦБТ
 
 
Распоред на натпревари
 
Четврток 14.11.2013
 
16:30 – 17:00 часот - свечено отворање на натпреварите на турнирот по хокеј на мраз за аматери куп „Преродба
17:00 – 19:00 часот - ХК „Белкамнефт“ (Ижевск, Русија) – ХК „Kaiserslautern Eagles“ (Кајзерслаутерн, Германија)
19:00 – 21:00 часот – ХК „Вардар“ (Скопје, Македонија) – ХК „СССР“ (Москва, Русија)