Регионален шеф на руската безбедносна служба ФСБ загина кај Казан

18.11.2013 12:10

Покрај синот на престедателот на Tатарстан

Покрај синот на престедателот на Tатарстан, во авионската несреќа кај Казан, загина и регионалниот шеф на руската безбедносна служба ФСБ. Симптоматично е што авионот во воздух се претворил во огнена топка пред да ја допре пистата. Авионот ја загубил височината при што експлодирал резервоарот. Русија и поранешните советски републики имаат една од најлошите протоколи за безбедност во авиосообраќајот, со три пати поголем просек на несреќи на светот, пишуваат светските медиуми., во авионската несреќа кај Казан, загина и регионалниот шеф на руската безбедносна служба ФСБ. Симптоматично е што авионот во воздух се претворил во огнена топка пред да ја допре пистата. Авионот ја загубил височината при што експлодирал резервоарот. Русија и поранешните советски републики имаат една од најлошите протоколи за безбедност во авиосообраќајот, со три пати поголем просек на несреќи на светот, пишуваат светските медиуми.