Бен Афлек ќе режира пилот епизода за криминалистичка серија за Фокс

19.09.2013 15:22

Телевизиската мрежа Фокс нарача пилот епизода за криминалистичката драма The Middle Man која ќе ја режира двојниот оскаровец, Бен Афлек.
 
Сценариото на пилот епизодата од бостонската криминалистичка сага ја напиша Глен Гордон Карон (Moonlighting, Picture Perfect). Двајцата ќе бидат и извршни продуценти на проектот, додека ќе го продуцира компанијата Fox и Pearl Street Films.
 
Телевизиската мрежа Фокс нарача пилот епизода за криминалистичката драма The Middle Man која ќе ја режира двојниот оскаровец, Бен Афлек.
 
Сценариото на пилот епизодата од бостонската криминалистичка сага ја напиша Глен Гордон Карон (Moonlighting, Picture Perfect). Двајцата ќе бидат и извршни продуценти на проектот, додека ќе го продуцира компанијата Fox и Pearl Street Films.
 
Приказната е сместена во 60-тите фодини, а го следи единствениот однос меѓу агентот на ФБИ, Руди Мекатер и неговиот доверлив извор - ирско-американскиот гангстер Мики Флуд.
 
Снимањето е предвидено за почетокот на 2014 година.