Директорите и вработените на институциите да ги почитуваат законските процедури

22.11.2013 14:09

Директорите на институциите од областа на културата како и сите вработени  имаат голема одговорност во зачувување на дејноста со која раководат рече денеска Министерската за Култура Елизабета  Канческа Милевска . Истакна дека сите без разлика од која институција доаѓаат мора да ги почитуваат законските процедури . На терен во моментов  работи поголема група од ресорното министерство и  Мвр . Засега нема информации кој ја извршил кражбата на 166 –те артефакти што недостигаат од  Музејот на Македонија . 

Директорите на институциите од областа на културата како и сите вработени  имаат голема одговорност во зачувување на дејноста со која раководат рече денеска Министерската за Култура Елизабета  Канческа Милевска . Истакна дека сите без разлика од која институција доаѓаат мора да ги почитуваат законските процедури . На терен во моментов  работи поголема група од ресорното министерство и  Мвр . Засега нема информации кој ја извршил кражбата на 166 –те артефакти што недостигаат од  Музејот на Македонија .