Карамбол од 100 возила во Белгија

03.12.2013 16:12

Поради густа магла дури три верижни судари во Белгија – се судриле 100 автомобили и камиони, две лица загинаа, а 54 се повредени. На местото на несреќата вработени во итната помош се обидуваат да ги ослободат повредените патници, но маглата го отежнува спасувањето со хеликоптер. Властите стравуваат дека бројот на жртвите ќе расте. Учесниците во несреќата, потресени раскажуваат дека одненадеж како да се создал ѕид од магла.

Поради густа магла дури три верижни судари во Белгија – се судриле 100 автомобили и камиони, две лица загинаа, а 54 се повредени. На местото на несреќата вработени во итната помош се обидуваат да ги ослободат повредените патници, но маглата го отежнува спасувањето со хеликоптер. Властите стравуваат дека бројот на жртвите ќе расте. Учесниците во несреќата, потресени раскажуваат дека одненадеж како да се создал ѕид од магла.