Серии

 • Играна серија Понеделник- Петок, 21:15

  ПРЕСПАВ

  Во очекување на третата сезона од популарната ТВ серија „Преспав“ и на барање на публиката, од понеделник, 10-ти септември 2018-та ќе започнат да се емитуваат репризните изданија на 40-те епизоди од првата сезона.

 • Играна серија Понеделник- Петок, 10:30

  5+ Фамилија

  „Пет плус Фамилија“ е серија за деца на возраст од 4-12 години, но нејзиниот забавно едукативен карактер ја прави интересна за широк спектар гледачи, создавајќи искуство во кое може да ужива целото семејство.

 • Играна серија Понеделник- Петок, 11:45

  МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПРИКАЗНИ

  Не пропуштајте ги најубавите приказни извадени од неисцрпното македонско културно творештво.

  Секој викенд, премиерно на Македонската телевизија.

  Актерска екипа: Шенка Колозова, Владимир Дојчиновски, Гоце Тодоровски, Ванчо Петрушевски, Александар Микиќ и други...