• Економија 10.12.2013 19:16

  Медведев за „Јужен Тек“

  „Билатералата е пред европското законодавство“, изјави рускиот премиер Дмитриј Медведев по средбата со словенечката премиерката Аленка Братушек во Москва.

 • Економија 06.12.2013 13:23

  Израелски бизнис во овошни насади

  Министерот за странски инвестиции Џери Наумоф и Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо  Димовски , денеска се сретнаа со претставници од компанијата НИР од Израел, која се занимава со производство и преработка на земјоделски производи.

 • Економија 06.12.2013 12:31

  Поддршка за стопанството

  Многу компании ги користат повеќето програми на Влатата со кои се поддржува производството, а се поголема е заинтересираноста и за ИПАРД програмата.

  Вицепремиерот за економски прашања Пешевски вели дека така капацитетите можат да се зголемат и до седум пати за само неколку години.

 • Економија 05.12.2013 13:38

  Француски интерес за бизнис

       Претставници на втората најмоќна економија, француската, ги слушна аргументите зошто да инвестираат во Македонија.

 • Економија 04.12.2013 14:57

  Македонската здрава храна во Германија

  Во Есен, Германија, претставени македонските органски производи на саемот за органски храна, на кој присуствуваа преку 170 учесници.

 • Економија 04.12.2013 14:30

  Лобирање за инвестиции во Македонија

  Владина делегација предводена од премиерот Груевски е во Париз. Пред француските бизнисмени ги презентира поволностите за инвестирање во Македонија. Бизнис форумите во Лондон и во француската метропола, се во заедничка организација со Фајненшл тајмс.

 • Економија 03.12.2013 23:14

  Банките се полни со пари , каматите нема да растат

  Каматите нема да растат , трендот на намалување ке продолжи  во 2014 тата , банките се полни со пари.

 • Економија 01.12.2013 19:40

  Македонија во престижниот „Форбс“

  „Македонската про бизнис Влада ги спроведе мерките за стимулација на инвестициите, договорите за слободна трговија и правните гаранции за да биде уште попрофитабилна и конкурентна за потенцијалните инвеститори“ - во специјална едиција за економските перформанси на Македонија, напиша влијателниот

 • Економија 29.11.2013 16:03

  Попусти во маркети

   Македонија по примерот на Америка почна со празнични попусти. Некои македонските продавници во чест на „black friday“ги симнаа цените на своите производи до 80%.

 • Економија 29.11.2013 15:44

  Либерализација на пазарот на енергија

  Македонија и регионот имаат предуслови со  либерализација на пазарот на електрична енергија да се формира и берза  со што ќе  се создадат услови за поголема конкурентост. Со тоа и потрошувачите  на електрична енергија ке имаат избор   од каде ке купуваат по пазарни цени .

Pages