Вести

 • Економија 29.11.2013 16:03

  Попусти во маркети

   Македонија по примерот на Америка почна со празнични попусти. Некои македонските продавници во чест на „black friday“ги симнаа цените на своите производи до 80%.

 • Македонија 29.11.2013 15:55

  Југоносталгија

  Обичниот Југословен станувал во 6 часот, забите ги миел со домашна паста, после бричење користел домашен ласион, а станот му мирисал на топло млеко. Тоа бил секојдневниот живот  во Југославија од 50 – те до 90 – те години од минатиот век.

 • Економија 29.11.2013 15:44

  Либерализација на пазарот на енергија

  Македонија и регионот имаат предуслови со  либерализација на пазарот на електрична енергија да се формира и берза  со што ќе  се создадат услови за поголема конкурентост. Со тоа и потрошувачите  на електрична енергија ке имаат избор   од каде ке купуваат по пазарни цени .

 • Македонија 29.11.2013 15:31

  Дигитализирана фотоархивата на Тито

  Целосната Фото-архива на Музејот 25 Мај во Белград, поголемиот дел речиси непозната, од денеска е дигитализирана и достапна на интернет. Го опфаќа периодот од 1947-1980 год.
 • Македонија 29.11.2013 15:16

  Каква би била иднината на Земјата од плаќање на даноците

  “Каква би била иднината на Земјата од плаќање на даноците”.  Тема за најкреативен цртеж и предизвик на над 200 ученици кои учествуваа во отворениот конкурс на управата за јавни приходи. Цртежите на учениците ги изразуваат нивните ставови кон даноците и работењето на управата на даночниците.

 • Македонија 29.11.2013 14:59

  Полицијата апси фалсификатори на бугарски документи

  Од утрово во Кочани полицијата апси фалсификатори на евра и на бугарски документи.Две лица се уапсени а по четворица се трага,со што е разбиена организираната група на фасифиукатори.Организираната група се занимавала со изработка на лажни бугарски пасоши и личн

 • Македонија 29.11.2013 14:51

  Предлог – законот за затворање на стечајните постапки

  Ако се неуспешни ќе се дели на доверителите.

 • Македонија 29.11.2013 14:22

  Лустрациска го отвора досието ,,Ченто“

  Со проверката на личните податоци се опфатени 24 лица-судии,удбаши,соработници на тајните служби,инволвирани во процесот за првиот претседател на Президиумот на АСНОМ.Целта не е преоценување на одлуката на врховниот суд со која ченто во 90-тата беше рехабилитиран,велат од лустрација.Членот на лус

 • Македонија 29.11.2013 12:16

  Уапсен е Владимир Поп Христов – братот на Кили

  На граничниот премин Богородица уапсен е Владимир Поп Христов- братот на актерот Кили при обид од соседна Грција да влезе во Македонија .

 • Култура 29.11.2013 11:30

  „Скопје 2014“ победник на фестивал во Баку

  Спотот за „Скопје 2014“ освои Golden Award – прво место за најдобар телевизиски спот во најпрестижната категорија на спотови за промоција на земја, регион или град на Интернационалниот филмски фестивал за туризам „БИТФФ“во Азербеџан.
   

Pages