Вести

 • Македонија 05.12.2013 11:09

  Сабота е „Ден на идеи“ во Владата

  Владата на Република Македонија во рамките на своите заложби за активна партиципација на граѓаните во процесот на креирање политики и подобро функционирање на општеството и државните институции, продолжува со реализација на проектот „Ден на идеи“.

 • Македонија 05.12.2013 10:59

  Ќе остане ли Куманово без вода?!

  Со извршна правосилна пресуда целосно е блокирана сметката на кумановкото Ј.П Водовод .Сметката е блокирана за стар долг кон Водостопанство –липковско поле во висина  околу 7 милиони денари без затезна камата.Директорот на Водовод вели дека со оваа блокада бил прекршен член од Законот за извршува

 • Македонија 05.12.2013 10:09

  Ловниот туризам станува атрактивен

  Ловниот туризам станува добар бизнис во коj се вртат големи пари, и се повеќе странци ги посетуваат македонските ловишта. Особено е атрактивен ловот на крупниот  трофеен дивеч и на прелетните диви птици.

 • Македонија 05.12.2013 10:04

  САД поддржува проширување на НАТО

  Американскиот државен секретар Џон Кери за време на неодамнешната посета на седиштето на НАТО во Брисел разговарал и за целите на претстојниот самит на Алијансата во Велика Британија. Од Стејт департментот изјавуваат дека САД го поддржуваат проширувањето на НАТО со нови земји членки.

 • Македонија 05.12.2013 09:35

  Средби на градоначалници во Благоевград

  Градоначалниците од македонскиот исток со претставници на бизнис заедницата се сретнаа со нивните бугарски колеги во Благоевржград. Во организација на Македонско- бугарската стопанка комора се одржа првиот состанок за продлабочување на економската соработка меѓу двата региони.

 • Култура 04.12.2013 16:46

  МНТ ќе блесне на 7-ми декември

  Македонската радио телевизија ексклузивно со актерската екипа на „Вечна куќа“ на Јордан Плевнеш која што и официјално ќе го отвори гламурозниот нов објект на Македонскиот народен театар.

 • Македонија 04.12.2013 16:02

  Грција бега од одговорноста

  Брисел-Сметам дека не е првпат да се има тенденција од страна на нашиот јужен сосед да се префрла топката од едно класично попречување и прекршување на меѓународно-правната рамка што е воспоставена со Времената спогодба на ниво на целата Алијанса.

 • Македонија 04.12.2013 15:46

  Потврда на „Мој термин“ преку СМС порака

  Од 16-ти декември здравствените институции преку СМС пораки ќе ги потсетуваат пациентите 2 дена пред закажаниот термин дека треба да дојдат навреме.

 • Култура 04.12.2013 15:41

  Новата Универзална сала ќе биде во форма на јајце

  Вака ќе изгледа новата Унивезрална сала.  Избрано е идејното решение. Новиот објект ќе има две сали. Големата ќе има 3000 седишта двојно повеќе од сегашната. Малата сала ќе биде наменета за камерни изведби и ќе  може да прими 300 посетители.

 • Македонија 04.12.2013 15:17

  По Лондон бизнис лобирање во Париз

  Први на мапата што „Фајнешл тајмс“ и македонската влада  ги скицираа како извор на странски директни инвестиции се најдоа Лондон и Париз, оправдано ако се има предвид дека Британија и Франција заедно со Германија се водечки земји во Европа, според бројот на инвестиции што ги реализирале компаниит

Pages