Вести

 • Македонија 30.11.2013 11:30

  Јанакиески во работна посета на Турција

  Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески престојува во работна посета на Република Турција и учествува на меѓународниот „Конгрес за туризам“, кој се одржува во Анталија.

 • Македонија 30.11.2013 11:26

  Субвенции од над половина милион евра за македонска музика

  Авторите на музика и аранжмани, изведувачите, музичките продуценти и музичките уредници кои ќе бидат избрани преку јавен оглас, ќе добијат 512.000 евра годишно за компонирање на нови 200 музички дела. Овој проект на Владата, ќе трае 10 години.

 • Свет 30.11.2013 11:21

  Црн петок во Америка

  Редици народ чекаат неколку часа пред отворањето на најелитниот шопинг центар во Вашингтон, „Мејсис“. По отворањето на вратите, вистинско стампедо. Сите се борат да доjдат до бесплатните подароци или до колички за купување.

 • Македонија 30.11.2013 11:17

  Лихвар убиен во неговата чајџилница

  Убиен еден од најпознатите лихвари во Скопје, Џељал Алјети, во неговата чаjџилница. Повредено е уште едно лице со неколку прострелни рани на подлактицата кое седело на маса  заедно со него.

 • Економија 29.11.2013 16:03

  Попусти во маркети

   Македонија по примерот на Америка почна со празнични попусти. Некои македонските продавници во чест на „black friday“ги симнаа цените на своите производи до 80%.

 • Македонија 29.11.2013 15:55

  Југоносталгија

  Обичниот Југословен станувал во 6 часот, забите ги миел со домашна паста, после бричење користел домашен ласион, а станот му мирисал на топло млеко. Тоа бил секојдневниот живот  во Југославија од 50 – те до 90 – те години од минатиот век.

 • Економија 29.11.2013 15:44

  Либерализација на пазарот на енергија

  Македонија и регионот имаат предуслови со  либерализација на пазарот на електрична енергија да се формира и берза  со што ќе  се создадат услови за поголема конкурентост. Со тоа и потрошувачите  на електрична енергија ке имаат избор   од каде ке купуваат по пазарни цени .

 • Македонија 29.11.2013 15:31

  Дигитализирана фотоархивата на Тито

  Целосната Фото-архива на Музејот 25 Мај во Белград, поголемиот дел речиси непозната, од денеска е дигитализирана и достапна на интернет. Го опфаќа периодот од 1947-1980 год.
 • Македонија 29.11.2013 15:16

  Каква би била иднината на Земјата од плаќање на даноците

  “Каква би била иднината на Земјата од плаќање на даноците”.  Тема за најкреативен цртеж и предизвик на над 200 ученици кои учествуваа во отворениот конкурс на управата за јавни приходи. Цртежите на учениците ги изразуваат нивните ставови кон даноците и работењето на управата на даночниците.

 • Македонија 29.11.2013 14:59

  Полицијата апси фалсификатори на бугарски документи

  Од утрово во Кочани полицијата апси фалсификатори на евра и на бугарски документи.Две лица се уапсени а по четворица се трага,со што е разбиена организираната група на фасифиукатори.Организираната група се занимавала со изработка на лажни бугарски пасоши и личн

Pages