Здравје

Блог вести

 • Здравје 18.08.2014 14:09

  Кој период од денот е најдобар за вежбање?

  Телото за многу работи функционира врз основа на внатрешниот часовник. Овој софистициран механизам ги контролира сите важни процеси во телото, а го поттикнуваат активностите и надворешните фактори.
   
 • Здравје 11.08.2014 11:54

  Со храна против високите температури

  Прочитајте ги следниве корисни информации кои многу ќе ви помогнат во надминување на проблемите со високите температури:
   
  1. Храна за смалување на топлината: краставица, киви, лубеница, банана, крушка, домат.
   
 • Здравје 06.08.2014 15:00

  Овие намирници треба да ги јадете барем еднаш неделно

  Правилната исхрана и редовното вежбање се најбрзиот и најсигурен пат до доброто здравје. Истражувањата покажале дека секоја недела треба да јадете овошје и зеленчук, лосос, овес, и различни производи од соја, за да го подобрите своето здравје.

 • Здравје 04.08.2014 16:26

  Три работи кои треба да ги знаете за глутенот

  Иако во последно време многу се зборува за глутенот и голем број луѓе веќе го имаат исфрлено од исхраната, всушност малубројни се оние кои знаат што тој претставува.

 • Здравје 17.07.2014 12:40

  Како да се победат исцрпеноста и заморот?!

  Главната причина на замор е намалената виталност или недостатокот од енергија кој се должи на погрешните навики на исхрана.

 • Здравје 15.07.2014 12:09

  Кога потта не мириса пријатно?!

  Кај некои луѓе оваа појава е толку лоша што за непријатната миризба не може да им помогне ни дезодоранс.Екрините жлезди се наоѓаат насекаде низ телото и произведуваат водеста пот со цел да ја одржуваат температура на телото и да го разладуваат.

 • Здравје 08.07.2014 15:15

  Храна за бели заби

  Секако дека професионалното белеење, може да ги направи вашите заби побели, сепак подобар и поевтин е изборот на храна како заштита на вашето орално здравје.

 • Здравје 07.07.2014 16:40

  Алое вера за зајакнување на имунитетот

  Повеќе од десетина години се испитуваат лековитите материи што ги содржи алоето и за среќа на човештвото се откриени повеќе позитивни резултати.

 • Здравје 07.07.2014 16:35

  Природен рецепт со прополис за зајкнување на имунитетот

  Сите оние кои имаат проблеми со имунитетот, може да го пробаат овој природен рецепт кој ќе ја врати природната свежина и силина на организмот.

  Навечер во чај или вода накиснете:
  - 1 лажица поленови зрна

 • Здравје 04.07.2014 14:48

  Кина: Необичен метод на лечење со оган

  Кинеските исцелители наведуваат дека одамна е позната методата за стимулирање на акупунктурните точки на телото.

Pages