Здравје

Блог вести

 • Здравје 31.03.2014 11:44

  Генот Аткинс „виновен“ за регулирање на тежината

  Научниците го пронајдоа генот кои овозможува побрзо разбивање на јагленохидратите, а познато е дека  луѓето „благодарение“ на нив најмногу се дебелеат.
   
  Генот го нарекоа Аткинс според авторот на познатата диета, а официјалното име е AMY1.
   
 • Здравје 30.03.2014 18:26

  Преминување во летно сметање на времето опасно по здравјето

  Научниците тврдат дека преминувањето во летно сметање на времето опасно влијае врз здравјето, што може да доведе до многу болести.
  Научно е докажано дека преминувањето на летно сметање на времето е поврзано со многу здравствени проблеми - од срцев удар до повреди.
   
 • Здравје 28.03.2014 17:09

  Интересни факти за храната кои не сте ги знаеле

  Дали сте знаеле колку хамбургери се продаваат секоја секунда или, пак, дека чоколадата порано се користела наместо пари?
   
  Прочитајте ги овие интересни факти за храната, кои досега сигурно не сте ги знаеле.
   
 • Здравје 27.03.2014 14:15

  Лекување на воспалено грло

  Ако се најдете во ситуација да имате воспаление на грлото и крајниците или ангина, имаме добри вести. Мислевте дека ги пробавте сите лекови и ништо не помогна? Постои еден народен лек кој ќе ве излечи за само 4 часа.

 • Здравје 26.03.2014 12:01

  Миење на овошјето и заленчукот од хемикалии и нечистотии

  Освен темелно миење со вода се препорачува и миење на овошјето и зеленчукот со оцет.

 • Здравје 26.03.2014 11:59

  Ореви во исхраната

  Има многу интересни факти за оревите  кои можат да ве изнен

 • Здравје 26.03.2014 11:21

  Поленот како превентива

  Човекот во својата исхрана е добро да зема по 1-3 мали лажички полен, затоа што тој придонесува за брзо заздравување на болните, како и за подобрување на состојбата кај здравите луѓе како превентива од заболување.

 • Здравје 25.03.2014 12:05

  Жените живеат подолго од мажите

  Има неколку ризични фактори кои важат за машката популација...

  - Болеста на коронарните артерии се јавува три пати почесто кај мажите отколку кај жените;

 • Здравје 20.03.2014 09:57

  Уринарни инфекции-превенција и лекување

  Симптомите на уринарните инфекции се лесно забележливи и не можете да ги игнорирате.

 • Здравје 17.03.2014 12:44

  Воспаление на грлото

  Се карактеризира со болка, гребење и иритација на грлото, кои се влошуваат при актот на голтање.Причините може да бидат :вирусни инфекции (грип,монононуклеоза или болест на бакнежот која предизвикува постојано воспаление на грлото и други вирусни инфекции како мали сипаници, заушки, херпангина),б

Pages