Здравје

Блог вести

 • Здравје 15.03.2014 12:27

  Убавина на ноктите

  Нашите нокти се безбојни и транспарентни. Здравите нокти појавуваат розова нијанса поради изобилството на крвни садови под кожата.

 • Здравје 13.03.2014 10:49

  Хипохондрија

  Хипохондријата може да биде предизвикана од некоја трауматска случка како што е смрт или болест во семејството, негување и водење грижа за тешко болни пациенти, развод или неуспех во кариерата.

 • Здравје 13.03.2014 10:30

  Како стабилно да го одржувате нивото на шеќерот во крвта?

  Гладот е еден од симптомите на нискиот крвен шеќер и потребно е време за да се апсорбира храната и мозокот да добие сигнал дека се е во ред.

 • Здравје 11.03.2014 12:21

  Почеток на менопауза-симптоми

  Нередовниот циклус е првиот и највообичаен симптом на менопауза. Тој е резултат од нестабилноста на хормоните на вашето тело кои работат до крајот на вашата плодност. Топли, а понекогаш и ладни валунзи се случуваат ненадејно и предизвикуваат црвенило во лицето.

 • Здравје 11.03.2014 09:18

  Корисни совети против малигните заболувања

  Емоционалниот стрес предизвикува физички и психолошки реакции и го ослабува нашиот имунолошки систем. Треба да се тежи кон развивање на реални очекувања за болеста и кон донесување на квалитетни одлуки за лекувањето.

 • Здравје 10.03.2014 15:59

  Ако имате грип не користете јавен превоз

  Ако имате температура  повисока од 38°C, треска, главоболка, изнемоштеност, мускулно-зглобни болки, сува кашлица, црвено и болно грло, гребење во грлото, солзење во очите, секреција од носот – тоа се симптоми на грип.
 • Здравје 06.03.2014 17:15

  Недела за борба против ракот

  Според последните официјални податоци на Институтот за јавно здравје, во Македонија малигните неоплазми се на второ место во структурата на причините за смрт на населението

 • Здравје 06.03.2014 14:35

  Совети за попријатен здив

  Во вашата уста има милиони бактерии и токму затоа е исклучително важно да ги четкате забите по секој оброк и да ги чистите со конец барем еднаш во денот.

 • Здравје 06.03.2014 10:17

  ЗЕОЛИТ - лек за преку 100 болести

  Осоговскиот вулкански комплекс, Kратовско-злетовската вулканска област, Ранковце, Чешиново-Облешево и Пробиштип имаат огромно, невидено скриено богатство.
   
 • Здравје 06.03.2014 08:54

  Како да ги надминете кризите во диетите

  На почетокот на диетата мора да бидете најсилни и најупорни. На телото му е потребно време да се прилагоди на новиот начин на живот, а особено на промените во исхраната. Периодот на адаптација е различен за секого и затоа не треба да очекувате инстантни резултати.

Pages