Здравје

Блог вести

 • Здравје 27.02.2014 16:14

  Занемарувачки знаци кои што укажуваат на сериозна болест

  СЕТИЛО ЗА МИРИС

  Слабеење на сетилото за мирис може е знак кој укажува на почеток на Алцхајмерова болест. Промените се случуваат во нервните завршетоци во внатрешноста на носот и  се поврзани со одредени делови од мозокот, кои пак се поврзани со оваа болест.

  НОКТИ

 • Здравје 27.02.2014 13:17

  Велосипедот го подобрува здравјето

  Возењето велосипед е одлично за обликување на телото. Забавно е, а и доста корисно ако сакате да потрошите неколку калории.

 • Здравје 27.02.2014 13:10

  Првите денови од животот на детето

  Во текот на бременоста лошата исхрана, пушењето, алкохолот, лекарствата и стресот, освен што влијаат на мајчиното здравје, можат да остават последици и врз долгорочното здравје на детето.Тој период може трајно да влијае на се, од шанси за развивање дијабетес или срцев удар во постари години, како

 • Здравје 26.02.2014 15:48

  Хомеопатските вакцини алтернатива за конвенционалните

  Хомеопатијата е терапевтска метода која го применува „законот на сличноста“ и корис ти медицински супстанци во многу мали количества. Тие бесконечно мали дози се немерливи со истражувачки инструменти.

 • Здравје 25.02.2014 11:36

  Во каква поза спиете

  Се смета дека спиењето на грб е најдобра поза за вашиот ’рбет и врат, сè додека не користите премногу перници.

 • Здравје 24.02.2014 14:51

  Шеќерот предизвикува зависност како и опојните дроги

  Научните истражувања покажале дека шеќерот предизвикува зависност како од хероин и кокаин,сметаат научниците од САД( Neuroscience Behavioral Review).Хероинот е бела материја која се добива од морфумот, а шеќерот е бела кристална материја која се добива од генетски модифицирана шеќерна тр

 • Здравје 24.02.2014 11:50

  Нaсмевнувајте се повеќе, за почести - случајни пријателства

  Поголемиот број на луѓе уверени се дека пријателите се свесен избор, но психолозите тврдат дека се работи за - случајност. Често се случува да се зближиме со лица за кои никогаш не би претпоставиле дека можат да ни станат добри пријатели.

 • Здравје 24.02.2014 10:23

  Совети за чувство на среќа

  Престанете постојано да водите сметка за својот изглед. Бидете она што сте и чувствувајте се добро во својата кожа. Бидете природни и ако во душата чувствувате дека нешто треба да направите, да кажете или покажете - направте го тоа без премногу размислување, спонтано.

 • Здравје 19.02.2014 14:11

  Опасности од употреба на аспартам

  Аспартамот е вештачки засладувач кој се користи како замена на шеќер.

 • Здравје 19.02.2014 14:07

  Несакани дејства на сојата

  Сојните растенија, при одгледувањето се прскаат со хемикалии, кои содржат високо количество на пестициди и придонесуваат за  поголемо токсично оптоварување во организмот. Понатаму, обработката на алуминиум од сојните продукти, може да ги оштети бубрезите и нервниот систем.

Pages