Средба УКИМ - Влада

Без епилог

Без конкретен епилог средбата на премиерот Ковачевски и министерот за образование Шаќири со синдикатот на УКИМ. Синдикалците бараат зголемување на платите за 25 проценти и потпишување колективен договор...

Повеќе
Обвинителство

Обвинение против Зекири

Поднесено обвинение против поранешниот генерален секретар на Владата, Мухамед Зеќири. Се товари дека со два договори за консултантски услуги го оштетил буџетот за речиси 1,5 милион евра...

Повеќе
Руско-украински конфликт

Ратификувана анексија

Горниот дом на рускиот Парламент гласаше за одобрување на анексијата на четири украински региони кон Русија...

Повеќе
Скрининг

Забрзана интеграција

Скринингот треба да потврди до каде е земјава со приближувањето кон Европската унија...

Повеќе